Broj afera za vreme vladavine trenutnog režima je bio toliki, da ne možemo ni da ih pobrojimo, niti da se svih setimo, izjavio je Danilo Ikodinović, predsednik Odbora za sport Narodne stranke.

Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista koji obavlja funkciju predsednika Resornog odbora za sport u Narodnoj stranci, nazvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića „najvećim lažovom u najnovijoj istoriji Srbije“. U obrazloženju je objasnio kakvim se neistinama služi sadašnji režim objašnjavajući da vraća dugove prethodne vlasti. Upitali smo Danila Ikodinovića da prokomentariše zbog čega su ovakve izjave predsednika neistinite.

Ikodinović je na svom Tviter nalogu napisao da vlast obmanjuje narod govoreći da vraća dug bivše vlasti, ali se nekako taj dug bivše vlasti od 15 milijardi evra udvostručio na 27 milijardi evra, te zbog toga nazvao predsednika najvećim lažovom u najnovijoj istoriji Srbije. Ikodinović je objasnio da ta izjava nije jedina zbog koje bi predsednik mogao biti ovako okarakterisan, već da čitava aktuelna vlast neprestano svoje greške, loše poteze po građane Srbije i gomilu afera, opravdava izjavama u kojima se tvrdi da je bivši režim bio mnogo gori. Ikodinović je istakao da čelnici vlasti ne preuzimaju odgovornost čak ni kada se radi o vrlo konkretnim neuspelim poduhvatima poput asfaltiranja ulica ili drugih radova koji su izvođeni u Beogradu, ali i ostatku Srbije. Komentarišući izjavu predsednika, Goran Radosavljević sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, rekao je da će dug do kraja godine verovatno nadmašiti pomenutih 27 milijardi evra, kao i da je dinamika zaduživanja veoma brza. Prema njegovim rečima, postavlja se pitanje šta će se desiti ako zbog neke nove krize privreda prestane da raste i dođe do njenog pada kao što je to bilo prošle godine. U tom slučaju, upozorio je Radosavljević, može se desiti, kao što se to pre par godina dogodilo Grčkoj, da dug dostigne 70 do 80 procenata bruto društvenog proizvoda.