Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kipra

0
79

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Kipra Nikos Nuris potpisali su danas u Beogradu Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kipra o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa. Oni su obišli i Vatrogasno-spasilačku brigadu Beograd, gde su se upoznali sa metodama rada i opremom koju koriste srpski vatrogasci-spasioci.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Kipra Nikos Nuris potpisali su u Beogradu Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Kipra o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa. Po potpisivanju Sporazuma, ministar Vulin zahvalio se Kipru na snažnoj, odlučnoj i ispravnoj politici koju ta država ima kada je u pitanju odnos prema „lažnoj državi Kosovo“. Srbija će, kako je istakao ministar Vulin, uvek podržavati svoje prijatelјe sa Kipra, razumeti njihovu poziciju i tamo gde postoji glas Srbije govoriti u skladu sa potrebama i interesima Kipra.

Ministar Nuris istakao je da Kipar stoji uz Srbiju i poštuje bratske odnose dva naroda koji su zasnovani na čvrstim vezama koje počivaju na prijatelјstvu. Ministar Nuris je naglasio da je sa ministrom Vulinom imao produktivan razgovor, na kome su dogovorene konkretne aktivnosti koje za cilј imaju jačanje saradnje između dve zemlјe i njihovih policija.

Ministar Vulin i ministar Nuris, su u sklopu posete delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Kipra Srbiji, obišli i Vatrogasno-spasilačku brigadu Beograd, gde su se upoznali sa metodama rada i opremom koju koriste srpski vatrogasci-spasioci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here