Vučić sa predsednikom Parlamenta Mađarske

0
16

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Mađarske Lasla Kevera, sa kojim se saglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Mađarske Laslom Keverom. Vučić je tom prilikom izrazio očekivanje da će visok nivo odnosa dveju zemalja koji je, prema njegovim rečima na najvišem nivou u istoriji, biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva. On je takođe zahvalio na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije. Predsednik Vučić je podržao parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog Parlamenta i naše Narodne skupštine. U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje. Mađarski zvaničnik je takođe istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here