Uspeh države u borbi protiv organizovanog kriminala

0
52

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem i ostalim rukovodiocima UKP-a o identifikaciji, klasifikaciji i registraciji organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem i ostalim rukovodiocima UKP-a. Načelnik UKP Bogdan Pušić upoznao je ministra sa aktivnostima koje će biti preduzete u cilju procene pretnji od teškog i organizovanog kriminala u Srbiji u narednom periodu. Ministar Vulin je pohvalio rad zaposlenih u Upravi kriminalističke policije na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela i poručio da imaju njegovu bezrezervnu podršku kao i podršku predsednika Aleksandra Vučića. Istakao je da je u poslednjih osam meseci procesuirano 14 organizovanih kriminalnih grupa i uhapšeno 109 članova, među kojima su članovi kriminalne grupe Belivuk-Miljković, kriminalne grupe koju je predvodio Dario Đorđević, Darko Elez.

Ministar Vulin je rekao da je merilo uspeha države u borbi protiv kriminalnih i organizovanih kriminalnih grupa da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizovana i da kraće traje. On je posebno napomenuo da država na čelu sa predsednikom Vučićem neće dozvoliti da se ponovi klan Veljka Belivuka i da ulice Srbije neće biti prostor u kojem će se obračunavati kriminalci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here