Borislav Novaković – Vučić ne kontroliše emocije

0
107

Ponašanje Aleksandra Vučića u Predsedništvu pri susretu sa predstavnicima Narodne stranke bilo je potpuno suprotno tome kako bi trebalo da se ponaša predsednik države, izjavio je Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke.

Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke je rekao da predsednik države mora da ima određeni nivo političke i pravne kulture, a da je Aleksandar Vučić pri susretu sa predstavnicima Narodne stranke pokazao potpuno suprotno ponašanje i nemogućnost da kontroliše svoje izjave i emocije.

Rukovodstvo Narodne stranke predvođeno Vukom Jeremićem pojavilo se ispred  Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, nakon što ih je, kako tvrde, predsednik Aleksandar Vučić javno pozvao na tuču. U Predsedništvo su, sa Jeremićem, došli i Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić. Nakon susreta sa predsednikom, Jeremić je izjavio da je Vučić sišao na prijavnicu zgrade u rastrojenom stanju, okružen brojnim obezbeđenjem, da mu se „uneo u lice“ i počeo da ga vređa. Zamolili smo jednog od aktera ovog događaja, Borislava Novakovića, potpredsednika Narodne stranke, da prokomentariše taj događaj.

Podsetimo, Vučić je povodom najava iz Narodne stranke da će se prema pripadnicima Srpske napredne stranke, nakon njihovog odlaska sa vlasti, sprovesti „politički revanšizam“, rekao da će se, ako politički protivnici zakažu kada i gde, on odazvati i doći da se obračuna „sam protiv petorice“ iz rukovodstva Narodne stranke, koji su, prema njegovim rečima, pozivali na „linč“. Nakon dolaska predstavnika Narodne stranke u zgradu Predsedništva, umalo nije došlo do incidenta kada je delegacija Narodne stranke zatražila prijem kod predsednika Aleksandra Vučića koji ih je pozvao da odmere snagu sa njim. Prema rečima Borislava Novakovića, potpredsednika Narodne stranke, predsednik Aleksandar Vučić pokazao je tom prilikom potpuno suprotno ponašanje od onoga koje bi priličilo njegovoj funkciji. On je dodao da bi predsednik države morao imati određeni nivo političke i pravne kulture, da bi trebalo da on bude taj koji ujedinjuje i objedinjuje jedinstvo nacije i države, a ne neko ko će se pri susretu sa političkim neistomišljenicima ponašati kao huligan. Novaković je naglasio i da ga posebno zabrinjava što Vučić ne ume da kontroliše svoje emocije i što gaji konfliktnu političku kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here