Brnabićeva razgovarala s ambasadorom Katara

0
58

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Države Katar šeikom Mubarakom Bin Fahad Al Tanijem, koji završava svoj mandat u Srbiji, o bilateralnim odnosima i daljem jačanju saradnje dveju država.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Države Katar šeikom Mubarakom Bin Fahad Al Tanijem, koji završava svoj mandat u Srbiji. Brnabić je izrazila očekivanje da će politički bilateralni odnosi, koje je epidemiološka kriza usporila, biti intenzivirani kako bismo uspeli da iskoristimo sve mogućnosti za saradnju naših zemalja. Ona je takođe prenela zahvalnost za podršku i pomoć u medicinskoj opremi koju je ova država uputila Srbiji tokom epidemiološke krize.

Ambasador Al Tani je istakao da su tokom njegovog mandata potpisani sporazumi u oblasti privrede, trgovine i ekonomske saradnje, a da se očekuje da to bude učinjeno i u drugim oblastima, pre svega obrazovanju i turizmu, što će omogućiti čvršće povezivanje dveju zemalja. Takođe, on je preneo pozdrave predsednika Vlade Katara i ponovo uputio poziv premijerki Brnabić da poseti ovu državu.

Predsednica Vlade je izrazila uverenje da će uskoro posetiti ovu prijateljsku zemlju kako bi se pozitivan trend saradnje nastavio, pri čemu je zahvalila ambasadoru Katara na ličnom zalaganju u izgradnji odnosa dveju država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here