Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas odmorište na auto-putu kod Rume, na kojem dežura patrola policije i uputio, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja „Vozi odmoran“, apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas, zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Uprave saobraćajne policije Nebojšom Arsovim, odmorište na auto-putu kod Rume, na kojem dežura patrola policije. Vulin je tom prilikom izjavio da Ministarstvo unutrašnjih poslova ovoga leta ulaže značajne napore da Koridor 10 i svi naši putevi budu maksimalno bezbedni naglasivši da svako ko dođe na teritoriju Republike Srbije treba da poštuje zakon, ali i da mora da zna da je policija tu da ga štiti i da će biti siguran.

Ministar Vulin uputio je danas, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja „Vozi odmoran“, apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i da voze odmorni.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić istakao je da u toku letnjih meseci strada najviše ljudi u saobraćajnim nezgodama i naveo da je gotovo trećina poginulih stradala u junu, julu i avgustu, uz napomenu da se u tim mesecima izdvajaju dva problema – brzina i umor kod vozača. Prema njegovim rečima, granična policija će deliti petojezične liflete sa savetima za bezbednu vožnju, kao i one sa informacijama o pojačanim aktivnostima policije i prisustvu policije na odmorištima. Takođe, svi koji ulaze u Srbiju dobijaće od Telekoma poruke sa savetima za bezbednu vožnju. Poruke kampanje „Vozi odmoran“ namenjene vozačima su da na svaka dva sata prave pauzu, koja treba da traje minimum 15 minuta, da na put kreću naspavani i odmorni i da što češće konzumiraju tečnost.