Dejan Petar Zlatanović – Na svakom PCR testu Vlada ukrade 55 evra

0
499

U javnosti je ostalo nejasno zašto je PCR testiranje drastično poskupelo. Osnivač i urednik televizije i portala SRBIN INFO, Dejan Petar Zlatanović smatra da je poskupljenje neopravdano, i da je u Srbiji PCR test skuplji nego u mnogim zemljama sveta.

Cene PCR testa razlikuju se drastično od države do države, a zbog letnje sezone i povećanog broja putovanja, PCR test je vrlo često neophodan za boravak u pojedinim zemljama. Osnivač i urednik televizije i portala SRBIN INFO, Dejan Petar Zlatanović, izjavio je da je uz pomoć Rusa otkrio da na svakom PCR testu Vlada Srbije ukrade 55 evra. Upitali smo Dejana da obrazloži ove svoje navode.

Ne postoji nijedan racionalan razlog koji bi opravdao poskupljenje PCR testiranja od 50 odsto, osim da se državna kasa ispraznila i da je potrebno naći način da se dopuni, rekao je genetičar Oliver Stojković.

Kako je objasnio realna cena PCR testiranja je manja od 3.000 dinara i to ako se uračunaju svi troškovi, uključujući i zarade zaposlenih.

Novinar Dejan Petar Zlatanović je konstatovao da je PCR testiranje 6,700 dinara skuplje u Srbiji nego u Moskvi i da mu nije jasno kako je to moguće, jer se na isti način radi PCR test u Moskvi kao i u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here