Stefanović se sastao s predstavnicima indonezijske vojske

0
17

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa delegacijom Strategijske obaveštajne agencije Oružanih snaga Republike Indonezije.

Ministar Stefanović poželeo je dobrodošlicu delegaciji i zahvalio se na poseti, podsećajući da dve zemlje već više decenija spajaju ne samo saradnja, već i prijateljski odnosi uprkos udaljenosti.

Stefanović je istakao da je Srbija zahvalna Indoneziji na podršci i doslednom stavu koji je pokazala nepriznavanjem takozvanog Kosova.

Ministar odbrane naveo je da se nada nastavku vojnonaučne i vojnotehničke saradnje, uputivši ovom prilikom poziv za posetu Samitu nesvrstanih u Beogradu, kao i Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner“ početkom oktobra u cilju zajedničkog razvoja novih tehnologija.

General Suprijanto preneo je Stefanoviću srdačne pozdrave ministra odbrane Republike Indonezije i istakao njegovu želju za unapređenje vojnotehnološke saradnje.
Na kraju susreta direktor Strategijske obaveštajne agencije Oružanih snaga Indonezije istakao je da se nada da će ministar Stefanović posetiti Indoneziju.

General Suprijanto zahvalio se na srdačnom prijemu i direktoru Vojnoobaveštajne agencije brigadnom generalu Zoranu Stojkoviću, a današnjem sastanku koji je održan u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba prisustvovao je i ambasador Republike Indonezije Mohamed Čandra Vidja Juda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here