Jeftini stanovi za policajce

0
149

Pozdravljam odluku države da policajcima omogući da kupe stanove po povoljnijim cenama i time reše stambeno pitanje, izjavio je Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije.

U šest gradova Srbije grade se jeftini stanovi za policajce, a za ove jeftine stanove moći će da konkurišu i pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Bezbednosno-informativne agencije, kao i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Ministarstvo tvrdi da je ova investicija od velike važnosti za državu i da na ovaj način država pokazuje brigu za pripadnike policije koji svakodnevno rizikuju svoje živote u borbi protiv kriminala. Zamolili smo bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Mileta Novakovića da prokomentariše ovu inicijativu ministarstva.

Krajem novembra prošle godine, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će za dve godine u Srbiji da bude završeno oko 7.000 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, odnosno Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojnobezbednosne agencije i Bezbednosno-informativne agencije, u okviru prve faze tog projekta. U aprilu ove godine, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, uručila je ključeve novoizgrađenih stanova na novosadskom naselju Jugovićevu pripadnicima službi bezbednosti. Tom prilikom, premijerka je podsetila da je izgradnju više od 20.000 jeftinih stanova za vojsku, policiju i ostale službe bezbednosti pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić krajem 2018. godine. Komentarišući ovaj potez države, Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, izjavio je da se radi o veoma dobrom načinu da se ljudima omogući da reše važno stambeno pitanje. On je dodao da bi ovakve akcije trebalo preduzimati i u vezi sa pripadnicima drugih delatnosti, kao i u većini drugih gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here