Izgradnja kompresorske stanice „Velika Plana“

0
246

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji kompresorske stanice „Velika Plana“ u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što Srbija nakon mnogo godina ima mogućnost da radi ovako važne projekte.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nakon obilaska radova na izgradnji kompresorske stanice „Velika Plana“ u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom istakao da je zadovoljan napretkom radova i da je naša zemlja dugo čekala na ovako značajne infrastrukturne projekte, od kojih je gasovod jedan od najvažnijih.

Predsednik Republike Srbije je rekao da trenutno u Srbiji imamo više od 80.000 gradilišta, kao i da samo na gradilištu Moravskog koridora imamo oko 2.500 radnika dnevno, dok je samo na lokaciji kompresorske stanice “Velika Plana” angažovano oko 1.500 radnika dnevno.

Dužina gasovoda kroz Srbiju od Zaječara do Horgoša gde se spaja sa mađarskim delom trase, iznosi 403 kilometra. Kompresorska stanica “Velika Plana” je jedina kompresorska stanica na trasi ovog gasovoda kroz Srbiju. Početkom meseca, Srbijagas i mađarska gasna kompanija FGSZ spojile su cevi, čime je kompletirana čitrava trasa Balkanskog toka. Obilasku radova prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i direktor Gastransa Igor Jolkin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here