Trgovinski lanac Gomex je u petak, 30. jula, svečano otvorio prvi maloprodajni objekat u Žitištu, na adresi Cara Dušana 23.

Prodavnica je počela je sa radom u 9 časova, a prostor od više od  280 metara kvadratni  je savremeno i funkcionalno opremljen, kako bi kupcima obezbedio ugodnu kupovinu, uz standardno niske cene. Novootvoreni market nudi asortiman od gotovo 5000 svakodnevno potrebnih artikala. Iz ponude se izdvaja sveže meso Gomex-ove robne marke “Graničar”, ali i uvek sveže voće i povrće po akcijskim cenama. Objekat poseduje sopstvenu pekaru, te će potrošačima u svakom trenutku biti dostupni svež hleb i pecivo. Zarad brže i efikasnije usluge, u prodavnici su postavljene dve kase i zaposleno je 13 radnika. Obezbeđen je prostran parking za sve kupce, kao i odgovarajući prilaz za invalide. Otvaranje je obeležio dolazak velikog broja kupaca za koje je Gomex pripremio posebne akcije i promocije.

Pored toga, svi potrošači su imali mogućnost da besplatno dobiju svoju loyalty karticu “Kasicu Brojalicu” sa kojom će moći da ostvare dodatne popuste i sakupljaju keširiće. Ovom prilikom, predstavljeni su i Smart kuponi koji se nakon svake kupovine u vrednosti većoj od 1000 dinara dobijaju putem Gomex aplikacije. Smart kuponi su personalizovani i to znači da se uz njih veoma često ostvaruju popusti baš na one artikle koji se redovno kupuju. Svako ko instalira aplikaciju dobija kupon dobrodošlice sa 15% popusta na celokupan iznos računa. Radnim danima i subotom, prodavnica će raditi od 6:30 do 21:00, nedeljom od 7:00 do 21:00h.