Četrnaest porodica dobilo od države kuće na selu

0
87

U Palati Srbija danas je potpisano prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama.

Ugovore o kupovini seoskih kuća su, a na osnovu uredbe o dodeli sredstava i javnog konkursa raspisanog krajem juna, potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, porodice i poljoprivrednici koji su dobili sredstva za kuće i predstavnici opština u kojima se nalaze kuće u kojima će ove porodice živeti. Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu istakao je da oblikujemo novo lice Srbije.

Novac  se dodeljuje prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021.godinu. Svoj novi krov nad glavom zvanično će dobiti 12 porodica sa teritorije čitave Srbije i dva mlada poljoprivrednika, rešena da započnu samostalno život. Najviše zahteva, koji su i odobreni, stiglo je iz opština Pirot (sela Vlasi, Veliki Suvodol, Berilovac) i Nova Crnja (sela Srpska Crnja i Toba), a za njima su sela opština Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda, Pećinci. Među prvim dobitnicima je i par iz Beograda koji se odlučio da svoj novi život započne u selu nadomak Trstenika.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here