Božidar Delić – Prisustvo komandanta KFOR-a na vojnoj vežbi na Pešteru je normalno

0
75

Prisustvo komandanta KFOR-a na vojnoj vežbi na Pešteru je nešto uobičajeno i predstavlja dobar primer saradnje, izjavio je Božidar Delić, general u penziji.

Vojska Srbije uspešno je izvršila vojnu vežbu pod nazivom „Munjeviti odgovor“ na Pešteru. Među brojnim diplomatskim i oficirskim zvanicama, vežbi je prisustvovao i komandant KFOR- a. Ovu posetu analitičari komentarišu kao dokaz dobre saradnje naše vojske sa snagama Ujedinjenih nacija koje su stacionirane na Kosovu, što je od krucijalne važnosti za očuvanje bezbednosti Srba na Kosovu. Zamolili smo generala Božidara Delića da prokomentariše prisustvo komandanta KFOR-a na vojnoj vežbi na Pešteru.

Na poligonu “Pešter” kod Sjenice, uz učešće 2.300 pripadnika Vojske Srbije, održana je združena taktička vežba s bojevim gađanjem, “Munjeviti udar 2021”, u prisustvu državnog i vojnog vrha Srbije, diplomatskog kora i komandanta Kfora na Kosovu. Vežbi su prisustvovali i veterani s Košara i predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik. Vežbu su izvele jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica. Božidar Delić, general u penziji, ocenio je da je dobro što su u toku vežbe bili prisutni i pripadnici KFOR-a i naglasio da takve saradnje omogućavaju bolje delovanje na terenu i ostvarivanje kvalitetnije saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here