KUD GIK „BANAT-PIONIR“ proslavilo je 45 godina uspešnog rada

0
142

Narodne pesme i igre kroz Srbiju i beli svet već skoro pola veka pronosi Kulturno-umetničko društvo GIK “BANAT-PIONIR” iz Zrenjanina koje je okupilo svoje prijatelje na prigodnoj svečanosti da proslave jubilej i evociraju uspomene.

Kulturno-umetničko društvo GIK „BANAT-PIONIR“ proslavilo je juče u Kulturnom centru Zrenjanina 45 godina uspešnog rada prigodnom izložbom i koktelom.  Radovan Moldovan, predsednik duštva naglasio je da je za gotovo pola veka postojanja kroz „Pionir“ prošlo na stotine i stotine članova.

Kulturno-umetničko društvo GIK „BANAT-PIONIR“ osnovano je 1976. godine sa ciljem da okupi što više mladih ljudi i dece kao i da očuva običaje naših naroda, našu tradiciju i kulturu, te da je prikaže i ostalim narodima širom sveta.  Centralni deo delovanja je folklor, to jest izvorne narodne igre i pesme. „Pionir“ trenutno broji oko 20 članova, od najmlađih do veterana koji sa zapaženim uspehom nastupaju širom Srbije, Evrope i sveta. Nerazdvojni deo društva je i orkestar koji prati igrački ansambl, soliste a nastupa i samostalno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here