Petar Đurić – Fondacija „Ćale ovo je za tebe“ čuva lik i delo mog oca

0
171

Sin slikara Ljubiše Đurića, Petar, osnivanjem humanitarne Fondacije ,,Ćale ovo je za tebe” želeo je da sačuva uspomenu na svog oca i njegov rad ali i da pomogne deci talentovanoj za umetnost kao i obespravljenim licima kojima je pomoć potrebna.

Osnivač Fondacije ,,Ćale, ovo je za tebe!” Petar Đurić rekao je da je tu humanitarnu organizaciju osnovao kanališući energiju posle svega što se dešavalo na prošlogodišnjim julskim protestima u centru Beograda, čuvajući lik i delo svog oca, slikara Ljubiše Đurića. Prema njegovim rečima Fondacija će pomagati deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima. Upitali smo Petra Đurića koje sledeće akcije su u planu Fondacije.

Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, sa ciljem da pomaže deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju materijalne mogućnosti za školovanje, kao i mališanima iz porodica sa puno dece bez osnovnih uslova za život, izjavio je osnivač ove fondacije Petar Đurić. Ova fondacija je početkom godine prikupila novčanu pomoć za porodicu Iličić iz Ripnja, a  prikupljenim novcem kupljene su osnovne namirnice i ogrev. Petar je rekao da je to prva u nizu akcija koju su  sproveli i da se nada da će odziv građana ubuduće biti veći.

Beograđanin Petar Đurić, čiji je otac preminuo u Zemunskoj bolnici od kovida i koji je postao poznat po rečenici “Ćale, ovo je za tebe” na prošlogodišnjim protestima, izjavio je da će osnovati i politički pokret pod tim imenom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here