Nikola Šainović – Rešenje za Kosovo je suštinski razgovor o svim problemima

0
66

Kao jedini put ka kompromisnom rešenju situacije na Kosovu Nikola Šainović je istakao da prvo treba prihvatiti da problem nije rešen, zatim da se mora rešavati  i onda  postepeno tražiti rešenja za sva pitanja koja stoje kao prepreka mirnom razrešenju situacije.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da ni Srbija nema puni suverenitet u Prištini, ali da isto tako Priština nema puni suverenitet na severu Kosova, a da bi rat bio jedini način da bi se to izmenilo. Ipak, on je naglasio da je jedino rešenje za Kosovo – mirno i političko, zasnovano na kompromisu. Upitali smo političara Nikolu Šainovića kako bi taj kompromis trebalo da izgleda.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je naglasio da je jedino rešenje za Kosovo,  mirno i političko, zasnovano na kompromisu. Međutim, taj kompromis, kako je rekao, nije prihvatljiv za albansku stranu koja smatra “da će neko njima to da “pokloni na tacni”, kao što im je NATO bombama poklonjen deo suvereniteta u delu Kosova“, izjavio je Dačić i istakao da Srbija nudi rešenja, ali da za srpsku stranu priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir. Nikola Šainović je mišljenja da u razgovorima o Kosovu nedostaje “suštinski razgovor o rešenju problema između nacionalih zajednica i  unutarnjeg života građana na Kosovu”,  i da je postepeno rešavanje ovih pitanja, jedini put ka kompromisnom  razrešenju situacije na Kosovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here