Đorđe Vukadinović – Politička scena u Srbiji odavno liči na rijaliti šou

0
91

Politički analitičar, Đorđe Vukadinović, povodom fotografija ministra Vulina, a kasnije i ministra Stefanovića u društvu lica sa kojima ne bi trebalo da imaju ikakav kontakt, rekao je da se radi o svojevrsnom ratu unutrar SNS-a, ali da je javnost svakako oguglala na sve.

Posle objavljivanja fotografije ministra policije Aleksandra Vulina sa osuđivanim Vladimirom Kovačevićem, u javnosti se pojavio i snimak susreta bivšeg vođe navijača Rada sa bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, danas ministrom odbrane. Upitali smo urednika “Nove srpske političke misli” Đorđa Vukadinovića da li je javnost anestezirana fabrikovanjem afera ili obelodanjivanje veza vlasti i mafije može uticati na rejting aktuelnih funkcionera i Srpske napredne stranke.

Aleksandar Vulin je pravdao medijima fotografiju sa kriminalcem rečima da je fotografija nastala na koncertu Riblje čorbe, pre desetak dana, ali da ne zna ko je ta osoba. Nakon toga, ministar unutrašnjih poslova izmenio je Pravilnik o ponašanju i policajcima zabranio fotografisanje i video snimanje na radnom mestu, kao i neprimerene tekstove i komentare. On je ove odluke doneo 25. avgusta, a u Službenom glasniku objavljene su dva dana kasnije, kada je i počela primena ovih pravila. Aktuelnom ministru odbrane i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću očigledno je, kao i njegovom nasledniku na čelu policije, svako mogao da priđe. Pretpostavlja se da je snimak ministra Stefanovića i vođa navijača nastao u novembru 2019. a društvo mu je pravio i stranački kolega Slaviša Kokeza, za koga su provladini tabloidi tvrdili da je član klana Veljka Belivuka, da je učestvovao u pripremanju atentata na Aleksandra Vučića, kao i da je opljačkao više od 600 miliona evra. Analizirajući nedavno objavljene fotografije, Đorđe Vukadinović, politički analitičar, rekao je da je u Srbiji posredi rat fotografijama, koji, ipak, javnost više ne uzbuđuje, jer ona političku scenu posmatra kao rijaliti i oguglala je na sve što bi se moglo plasirati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here