Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Misije OEBS ambasadora Jana Bratua, sa kojim je razgovarao o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije, kao i zajedničkom doprinosu održanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Misije OEBS ambasadora Jana Bratua i tom prilikom naglasio da Republika Srbija ceni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnom reformskom procesu, koja podrazumeva i stručnu pomoć u oblastima poput medijskih sloboda i vladavine prava, kao i u jačanju ljudskih i manjinskih prava i drugim aktivnostima. Predsednik Vučić i ambasador Bratu su se saglasili da je važno da aktivnosti Misije OEBS budu planirane sa nadležnim državnim institucijama, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom i evropskom putu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, saglasivši se da je prioritet da na Zapadnom Balkanu budu održani mir i stabilnost. S tim u vezi su razgovarali i o situaciji na jugu Srbije, a predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS u dogovoru Ministarstva za obrazovanje i Nacionalnog saveta Albanaca oko udžbenika na albanskom jeziku za osnovne škole.