Vlast prikazuje odvratne fotografije zločina klana Veljka Belivuka

0
143

Novinar Slaviša Lekić rekao je da vlast mora nekako da prikrije svoje učešće u radu klana Veljka Belivuka, pa zato prikazuje užasne fotografije zlodela ovog klana, skrećući time pažnju sa svojih aktivnosti na formiranju i podršci ovoj kriminalnoj grupi.

Javnost je uznemirena posle prikazivanja monstruoznih slika likvidacije protivnika klana Veljka Belivuka. Ove slike ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je prikazao u udarnom terminu tokom najgledanije emisije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Upitali smo novinara Slavišu Lekića da li je prikazivanje ovakvih slika protivno zakonskim odredbama koje uređuju medijski prostor u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je bilo dobro što su fotografije dela kriminalne grupe Veljka Belivuka bile prikazane na televiziji, jer bi građani Srbije u suprotnom mislili da je Belivuk „svetac“, te bi demonstrirali da se on oslobodi. Vulin je istakao da je Srbija posle hapšenja te kriminalne grupe „bolje mesto za život“ i da su za to zaslužni MUP, BIA i Tužilaštvo za organizovani kriminal. On je gostujući u Hit tvitu na TV Pink kazao da su u pitanju fotografije koje su nađene na mobilnim telefonima članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, a da su svi zločini počinjeni u kući u Ritopeku. Uznemirujuće fotografije su istovremeno sa gostovanjem ministra Vulina na Pinku objavili brojni tabloidi i internet portali u Srbiji. Novinar Slaviša Lekić prokomentarisao je uzrok prikazivanja ovakvih fotografija, rekavši da vlast ima potrebu da prikrije svoje učešće u formiranju klana Veljka Belivuka i logističkoj podršci koja je pružana ovoj kriminalnoj grupi, a bez koje njeno funkcionisanje ne bi bilo moguće. Upravo zbog toga, naglasio je Lekić, javnost se anestezira šokantnim fotografijama i težište odgovornosti prebacuje se sa vlasti na samu grupu Veljka Belivuka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here