Dragoslav Bokan – Milorad Dodik je pravi predstavnik srpskog naroda

0
391

Međunarodna zajednica govori retorikom okupatora koji glumi žrtvu i koji bi da istera svoju laž do kraja silom, a srpski narod zna šta je istina jer je sve nedaće ratnih sukoba osetio na svojoj koži, rekao je Dragoslav Bokan.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je tokom rata u BiH u Sarajevu poginulo više Srba, nego što je Bošnjaka izgubilo život u Srebrenici. Dodik je izjavio da je međunarodna komisija koju je formirala Vlada Republike Srpske utvrdila da se u Srebrenici dogodio zločin, ali da je učinjen i prema Srbima i prema Bošnjacima, i da reč „genocid“ ne može biti vezana za događaje u Srebrenici. Upitali smo Dragoslava Bokana, režisera, književnika i publicistu kako ocenjuje ove navode Milorada Dodika.

Međunarodna komisija koju je formirala Vlada Republike Srpske tvrdi da je u Srebrenici stradalo ne više od 3500 Bošnjaka i 2000 Srba a uprkos međunarodnim presudama, predstavnici komisije su ocenili da u Srebrenici nije bilo karaktera genocida, što je za rukovodstvo RS i srpski narod najznačajniji dokument, jer predstavlja činjenice o dešavanjima na ovoj teritoriji u proteklom ratu.  Po rečima Milorada Dodika, najvažnije u ovom izveštaju je činjenica da se na događaje u Srebrenici ne može primenjivati termin genocid jer nema elemenata koji ga po važećim kvalifikacijama i Rimskom sporazumu definišu kao genocid. Za srpsku stranu je nesporan zločin koji se desio u Srebrenici, ali da je sama ta kvalifikacija genocid,  deo satanizacije koja je rađena prema Srbima, istakao je Dodik. Komentarišući Dodikove navode, Dragoslav Bokan je rekao da je srpski narod na svojoj koži osetio sve nedaće i stradanja u ratnim sukobima iz devedesetih godina prošlog veka, te da podržava stav Milorada Dodika, koji je, po Bokanovim rečima, pravi predstavnik i zaštitnik interesa srpskog naroda ne samo u Republici Srpskoj nego i u “širem pojmu otadžbine”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here