Vulin u Segedinu otvorio interkonektor kojim će gas preko Srbije stizati u Mađarsku

0
93

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar spolјnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto otvorili su danas u Segedinu interkonektor, kojim će gas preko Srbije „Balkanskim tokom“ stizati u Mađarsku, i poručili da ovaj gasovod obezbeđuje energetsku sigurnost privrede i građana dve zemlјe.

Ministar Vulin je tom prilikom istakao da je ovo veliki i važan dan za Mađarsku i Srbiju i da otvaranjem ove deonice gasovoda sa sigurnošću može da se kaže da je energetska nezavisnost dveju zemalјa podignuta na viši nivo.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto je, istakavši da je ovo značajan dan za dve zemlјe, rekao da jedna država ima mnogo obaveza prema svojim građanima, ali da jedna od osnovnih koju mora da obezbedi jeste neometano snabdevanje energentima.

Svečanom otvaranju interkonektora u Segedinu prisustvovao je i predsednik Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i delegacije dve zemlјe koje su činili predstavnici energetskog sektora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here