Ministar Stefanović uručio zahvalnice učesnicima takmičenja Armija kulture

0
69

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ugostio je danas deo ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja se nadmetala na takmičenju „Armija kulture“ u okviru ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara u Ruskoj Federaciji.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa majorom Nikolom Živkovićem načelnikom Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“, Katarinom Božić, dirigentkinjom i operskim pevačima Minom Gligorić i Milanom Obradovićem saradnicima Ansambla koji su činili deo ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na takmičenju „Armija kulture“ ovogodišnjih Međunarodnih vojnih igara u Ruskoj Federaciji. Ministar Stefanović zahvalio je predstavnicima naše ekipe što su na najbolji način predstavljali Srbiju i u jakoj konkurenciji među 20 zemalja osvojili prvu i treću nagradu. On je izrazio zahvalnost Umetničkom ansamblu „Stanislav Binički“ što svojim nastupima afirmiše Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije u zemlji, ali i izvan njenih granica. Tokom susreta, ministar Stefanović uručio je zahvalnice članovima ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i predstavnicima “Biničkog” za postignut uspeh na takmičenju “Armija kulture” u Moskvi.

Nastup srpskog tima na svojevrsnoj smotri kulture i bogatstva različitosti na ovogodišnjim vojnim igrama organizovala je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a nacionalnu kulturu i muziku naše zemlje predstavili su predstavnici Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Vojnofilmskog centra „Zastava film“ i Medija centra „Odbrana“, uz članove KUD „Dimitrije Koturović“ i istaknute vokalne soliste. Prvo mesto u originalnom predstavljanju i izvođenju kompozicija na ruskom jeziku, na takmičenju ”Armija kulture” koje je od ove godine zvanična disciplina Međunarodnih vojnih igara pripalo je mladom solisti baritonu Milanu Obradoviću. Treće mesto u konkurenciji ženskih vokala pripalo je solistkinji Mini Gligorić, koja je već na samom početku takmičenja privukla pažnju publike. Treće mesto u konkurenciji petominutnog muzičkog kolaža kojim se predstavljala svaka od 20 zemalja učesnica, po glasovima publike pripalo je čitavoj muzičkoj ekipi Srbije koju su, osim nagrađenih solista činili i major Duško Stamenković na klarinetu i zastavnik prve klase Branislav Ivković na harmonici iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane ”Stanislav Binički”, kao i igrači KUD „Dimitrije Koturović“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here