Vučić – Radovi na rekonstrukciji pruge Subotica – Horgoš- granica sa Mađarskom

0
130

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvovali su danas ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – državna granica sa Mađarskom.

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Subotica – Horgoš – granica sa Mađarskom (Segedin) počeli su danas u Horgošu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana. Na železničkoj stanici u Horgošu, gde je ozvaničen početak radova na modernizaciji pruge, bio je prisutan veliki broj građana iz ovog kraja, a početku radova prisustvovali su i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, vojvođanski premijer Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi. Za rekonstrukciju i modernizaciju pruge od Subotice do državne granice sa Mađarskom ugovor je potpisan 12. juna ove godine, a vrednost radova je 10,2 milijarde dinara. Završetak radova očekuje se polovinom novembra 2022. godine.

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban zahvalio je predsedniku Vučiću što ga je pozvao na današnji događaj i istakao da je rekonstrukcija ove pruge simbol saradnje i zajedničkog napretka Mađarske i Srbije, koje grade novu, zajedničku budućnost. Mađarski premijer je naglasio da je Srbija kapija Balkana i ključna zemlja za bezbednost Evrope, te da se Mađarska zalaže za članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here