Vučić – Sastanak sa ministrom spoljnih poslova NR Kine

0
55

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem i tom prilikom izjavio da je prijateljstvo Srbije i Kine „iskreno i veliko“ i dodao da „nije čudno“ što se neretko naziva „čeličnim prijateljstvom“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine, Vang Jiem. Na sastanku delegacija dve zemlje, Vučić je poručio da Srbija i Kina u političkoj sferi nemaju otvorenih pitanja, već u svim međunarodnim institucijama i organizacijama, multilateralnim forumima, kao i u bilateralnim odnosima, odlično sarađuju.

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izrazio je zadovoljstvo zbog posete Srbiji te naglasio da su Kinezi vezani sa Srbijom i emotivno i da Srbiju vide kao svog čeličnog prijatelja, a da su dobri odnosi dve države, na korist naroda obe strane. Vang je rekao da je Kina „ponosna što ima tako istinskog i dobrog prijatelja“ poput Srbije i zahvalio za „nedvosmislenu podršku“ Beograda u pitanjima koja su od „vitalne važnosti“ za Peking.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here