Rade Panić – Vakcinacija je način da se zaštite životi i zdravlje građana

0
133

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, dr Rade Panić je mišljenja da  uvođenje kovid propusnica neće uticati na smanjenje širenja zaraze, podsećajući da politički deo Kriznog štaba ne dozvoljava drastičnije mere koje predlaže struka.

Iako brojke o obolelima i preminulima od virusa kovid19 upozoravaju, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da bi uvođenje kovid propusnica na 24h stvorilo haos i negodovanje naroda. Više desetina građana, koji se protive vakcinaciji, ali i merama protiv korona virusa, okupilo se prethodnih dana ispred zgrada u kojima žive neki od članova Kriznog štaba u Beogradu i Nišu, uzvikujući uvrede i tražeći njihove ostavke. Pitali smo predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktora Radeta Panića šta bi trebalo da bude odgovorna rekacija vlasti nakon ovih dešavanja.

Protestima na ulicama većih gradova u Srbiji, građani su izrazili veliko nezadovoljstvo zbog uvođenja “ograničenih” kovid propusnica kojima se zabranjuje boravak u zatvorenim ugostiteljskim objektima od 22 sata, licima bez kovid dokumenta. Mnogi sumnjaju u efikasnost dosadašnje borbe protiv epidemije, u brojke obolelih i umrlih koje se saopštavaju, neki se protive prisilnoj vakcinaciji, neki se protive svakoj vakcinaciji, a najviše su zabrinuti zbog dece.

U Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije su kritikovali ovaj potez Kriznog štaba, a  predsednik sindikata, doktor Rade Panić je izjavio da su Kovid propusnice od 22 uveče “smešna stvar” i da neće sprečiti transmisiju virusa u većem obimu, da bi se to osetilo na većem broju novoobolelih i preminulih. Prema njegovim rečima, u pitanju je “zamazivanje očiju”, jer uvođenje kovid propusnica deluje kao odgovor na ogroman pritisak dela struke koji se zalaže za to da se uvede ograničenje skupova, broja osoba u zatvorenom prostoru i ostalih mera koje bi dale neki efekat. Kako je izjavio, ova mera će samo doneti ogromnu komplikaciju u smislu toga kako će se dobijati propusnice, a najmanje će uticati na smanjenje širenja zaraze, podsećajući da struka iz Kriznog štaba već treći put predlaže drastičnije mere od onih koje politički deo kriznog štaba dozvoljava. Prema mišljenjiu dr Panića, da bi se zaštitilo zdravlje i životi građana treba raditi na promovisanju vakcinacije nakon kog bi građani bili informisaniji i lakše mogli da odluče da li će se vakcinisati ili ne.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here