Čajetina – Memorandum o saradnji opštine sa Univerzitetom u Beogradu

0
89

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su u Čajetini Memorandum o saradnji kojim je predviđeno da se deo sportskih aktivnosti studenata Beogradskog univerziteta održava na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su u Čajetini Memorandum o saradnji. Stamatović je tom prilikom istakao da mu je pripala velika čast što je u mogućnosti da potpiše ovaj Memorandum jer se opština Čajetina u svim svojim aktivnostima trudila da očuva prirodnu sredinu Zlatibora za sportiste i rekreativce. On je napomenuo i da ga raduje činjenica da je Univerzitet u Beogradu odlučio da upravo na ovoj planini održi dve značajne aktivnosti – Međunarodnu konferenciju o sportu i takmičenje sa preprekama “Uni Rejs 2022”.

Profesorka Popović je, zahvaljujući se svojim domaćinima, rekla da “veruje da će se osim beogradskog i svi ostali univerziteti u Srbiji opredeliti da daju veliki značaj zdravlju svojih studenata, i da će aktivnosti na Zlatiboru biti primer dobre prakse u smislu aktivnog odmora u predelima Srbije sa izrazito zdravom prirodom.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da je opština Čajetina počela sa gradnjom jednog velikog sportskog kompleksa na Zlatiboru čime će se stvoriti uslovi da naši mladi sportisti i ekipe iz Srbije ostaju u Srbiji, da ovde promovišu svoje potencijale.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here