Boško Obradović – Lideri bivšeg režima ne mogu imati monopol u opoziciji 

0
61

Dveri su samostalne i nezavisne i kao takve  otvorene za saradnju na ravnopravnim osnovama  sa drugim opozicionim partijama, rekao je Boško Obradović i istakao da predstavnici bivšeg režima moraju da shvate da će nakon smene sadašnje vlasti morati da sarađuju sa nekim novim ljudima u politici.

Prilikom intervjua za pojedine medije, lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da smatra da opozicionari na njegov pokret gledaju kao na privezak. Pitali smo Boška Obradovića na čemu se zasnivaju ovakvi iskazi i da li je odluka o samostalnom izlasku na izbore uticala na promenu perspektive kod ostalih stranaka kada su „Dveri“ u pitanju.

Vladajuće stranke i deo opozicionih napravile su načelan dogovor o uslovima izlaska na izbore, tako da će neke partije koje su bojkotovale prethodne parlamentarne izbore, 3. aprila sledeće godine izaći i na predsedničko i na republičko glasanje.  Dveri su među prvima iz opozicionog bloka rešile da izađu na izbore.

Prema rečima Boška Obradovića, prošlogodišnji bojkot bio je uspešan jer je pokazao besmisao Skupštine bez opozicije i naterao vlast da skrati mandat parlamentu i Vladi sa četiri, na godinu i po dana. Ipak, on smatra da bi drugi pasivni bojkot bio pogrešan, jer bi značio da se vlastima prepuštaju naredne četiri godine bez borbe. S obzirom da, kako je rekao, opozicija nikada nije bojkotovala izbore dva puta zaredom, pokret “Dveri” je doneo odluku da izađe na ove izbore, uprkos nedovoljno dobrim uslovima.

Za Obradovića je  ključno da se Dveri nikada nisu odrekle svog programa za deset godina bavljenja politikom, jer birači traže nekoga ko do sada nije bio na vlasti, ko nije privezak ni Vučiću ni Đilasu, već ima konkretan program kako da dođe do promene sistema, a Srbija postane pravno uređena zemlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here