Brnabić – Srbija je odgovoran i pouzdan partner NATO

0
44

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je 101. Rouz-Rot seminaru Parlamentarne skupštine NATO „Evroatlantske integracije, partnerstvo za mir i dalji koraci u suočavanju sa preostalim izazovima na Zapadnom Balkanu“.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, na otvaranju 101. Rouz-Rot seminara Parlamentarne skupštine NATO „Evroatlantske integracije, partnerstvo za mir i dalji koraci u suočavanju sa preostalim izazovima na Zapadnom Balkanu“ u Skupštini Srbije, ukazala na to da Srbija gradi poziciju odgovornog i pouzdanog partnera NATO. Ona je ocenila da je saradnja naše zemlje i te alijanse u proteklom periodu bila dobra, i navela da je Srbija u saradnji sa NATO uspešno realizovala više od 40 projekata.

Govoreći o stanju na Kosovu i Metohiji, premijerka je istakla da se Srbi u pokrajini svakodnevno suočavaju sa bezbednosnim rizicima, a da je od početka ove godine zabeleženo 115 etnički motivisanih napada i devet upada specijalnih policijskih jedinica na sever Kosmeta.

U svom izlaganju, premijerka Brnabić  je naglasila da Srbija ima nerešena pitanja iz prošlosti, ali da je usmerena na budućnost i na održavanje mira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here