Miloš Ković – O reizboru u zvanje vanrednog profesora

0
792

Prema rečima profesora istorije Miloša Kovića, članovi Kadrovske komisije su uvideli da u konkursu Katedre za opštu istoriju novog veka ima nezakonitosti, tako da su odbili predlog Katedre za njegov reizbor u zvanje vanrednog profesora.

Kadrovska komisija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu nije usvojila predlog Katedre za istoriju o pokretanju procedure za izbor jednog vanrednog profesora Odeljenja za istoriju. Time je bar usporena procedura kojom, kako tvrdi profesor ovog fakulteta Miloš Ković, nameraju da ga izbace sa posla. Ković objašnjava da je sa katedre potekao predlog o raspisivanju konkursa za mesto vanrednog profesora, bez pominjanja njegovog imena i čak bez dostavljanja njegove dokumentacije Kadrovskoj komisiji. Zamolili smo profesora Kovića da prokomentariše celokupnu situaciju.

Neusvajanjem  predloga Katedre za istoriju o pokretanju procedure za izbor jednog vanrednog profesora Odeljenja za istoriju, usporena je procedura kojom, kako tvrdi profesor ovog fakulteta Miloš Ković, nameravaju da ga izbace sa posla.

Ković je istakao da je sa Katedre potekao predlog o raspisivanju konkursa za mesto vanrednog profesora i da su sve ostale katedre i odeljenja poslale za svoje kandidate predloge za izbor određene osobe u određeno zvanje, dok su samo za njega važila druga pravila. Posebno je sporno što, kako je rekao, umesto da bude pokrenuta procedura za njegov izbor u više zvanje – redovnog profesora, pokrenut je konkurs za vanrednog, tako da bi onda, ako bi prošao, bio reizabran u zvanje koje već ima, iako ispunjava uslove za redovnog profesora. Prema rečima profesora Kovića, formirana je neprijateljska komisija koja je trebala da se negativno izjasni o njemu u referatu, a da je cela suština u tome da će pojedine njegove kolege odugovlačiti procedure, tako da kada istekne šest meseci, a on ne bude izabran, automatski će ostati bez posla, što je, kako je rekao, scenario koji je već primenjivan na neistomišljenike. Članovi Kadrovske komisije su, kako je rekao Ković, ,,videli da nešto nije u redu i prosto su odbili to što je došlo sa Odeljenja za istoriju”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here