Vučić – Oproštajna poseta ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea

0
122

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetio privlačenju korejskih investitora u Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea. Predsednik Vučić i ambasador Če su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju. I ovom prilikom je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza). Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima “pametnih gradova”, elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Ambasador Če je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju je predsednik Vučić pružao njegovom radu, posebno u oblasti ekonomske saradnje. On je, takođe, rekao da će i na novoj dužnosti nastaviti da radi na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Čeu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji dveju zemalja. Predsednik Vučić je podsetio da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Republiku Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here