Vulin – Zasedanje Interpola i sastanak sa turskim ministrom Sulejmanom Sojluom

0
46

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predvodio je Srbiju na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, a boravak u Turskoj iskoristio je i za susret sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, nakon usvajanja dnevnog reda ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, da se lažna država Kosovo nije prijavila za članstvo u toj organizaciji. Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola, naveo je da je usvajanjem dnevnog reda definitivno potvrđeno da pitanje članstva Prištine neće biti razmatrano, istakavši da je ovo rezultat upornog rada ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova Republike Srbije u protekloj godini. Zajedno smo uložili puno napora i uspeli da stignemo do desetine zemalja i upoznamo ih sa stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije, rekao je ministar. On je ujedno izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako je istakao, mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola.

Ministar Vulin sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom, čija je zemlja domaćin ovogodišnjeg zasedanja Interpola. Tokom sastanka, dvojica ministara su razgovarala o policijskoj saradnji  Republike Srbije i Republike Turske i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa za dobrobit srpskog i turskog naroda. Ministar Vulin je naglasio da su odnosi Republike Srbije i Republike Turske na vrlo visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Ministri Vulin i Sojlu su se saglasili da je policijska saradnja intenzivna, naročito kada je reč o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i iregularnih migracija, kao i policijskim obukama i graničnoj kontroli. Susret dvojice ministara protekao je u  srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi, a ministar Vulin je svom kolegi Sojluu čestitao na uspešnoj organizaciji zasedanja Generalne skupštine Interpola u pandemijskim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here