Ministar Vulin učestvovao na konferenciji „Srpski dani osiguranja“ u Aranđelovcu

0
77

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Aranđelovcu da je tokom ove godine u saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji stradalo devetoro dece i da je barem polovina mogla da bude spasena samo da im je bio vezan sigurnosni pojas.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin učestvovao je danas na konferenciji „Srpski dani osiguranja“ u Aranđelovcu. On je tom prilikom izjavio da su prošle godine u saobraćaju stradale 492 osobe i da svaka smrt teško da može da se opravda, ali smrt u saobraćaju posebno ne može te da bi bilo dovoljno da je neko usporio, da nije vozio pod dejstvom alkohola i narkotika, da je vodio računa o saobraćajnim propisima, da se vezao. Samo to i ljudski životi bi bili spaseni, rekao je Vulin.

Podsetio je da 2014. godine kada su Srbiju zadesile velike poplave gotovo niko nije znao šta je to osiguranje, a da danas stvari izgledaju potpuno drugačije, jer ljudi imaju nadu i veruju da ima smisla ulagati u budućnost, u decu, da razmišljaju 30, 40 godina unapred i to sve, kako je objasnio, govori koliko se Srbija promenila. Ministar je rekao da se lično zalaže za obavezno osiguranje kada je u pitanju imovina, letina, kada su u pitanju sve one stvari koje izgubimo, a uvek mislimo da se to nama neće desiti. Podsetio je na odličnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i Udruženja osiguravača i još jednom se ovoj organizaciji zahvalio za donaciju testova na drogu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here