Mirović – Obilazak radova na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju

0
117

„Pokrajinska vlada u narednoj godini opredeliće više od 2,1 milijarde dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, objekta izgrađenog 1909. godine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine i tom prilikom istakao da je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio 85,3 miliona dinara za sanaciju 2.000 kvadratanih metara fasade, zamenu kompletne stolarije i vodovodnih instalacija.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na ulaganjima, direktorka Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je da je na Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju tokom 2019. godine adaptirano jedno krilo, koje je u jeku epidemije bilo kovid jedinica, te istakla da su tokom adaptacije instalacije za kiseonik i vazduh dovedene do svakog bolesničkog kreveta.

Obilasku radova prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here