Miodrag Zarković – Podizanje napetosti u cilju izazivanja ratnog sukoba u BiH

0
116

Dešavanja vezana za uništavanje Mladićevog murala u Beogradu nemaju veze sa muralom, rekao je novinar Miodrag Zarković i istakao da je u pitanju poigravanje sa ugledom Ratka Mladića koji je u srpskom narodu očigledno i dalje velik.

Mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu ponovo je bio meta napada, ali su ponovo primećeni i stanovnici Beograda koji su taj mural očistili i vratili u prvobitno stanje. Podizanje društvenih tenzija mnogi analitičari tumače kao politički inženjering ili pripremu za predizbornu kampanju. Šta o tome misli novinar Miodrag Zarković?

Mural Ratka Mladića, nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske,  koji se nalazi u Njegoševoj ulici u samom centru Beograda, nedavno je bio meta napada, a belu farbu koja je prolivena po muralu, očistila je grupa mladića koji su se okupili oko tog mesta. Kao odgovor na pitanje šta se krije iza napada na mural koji je nacrtan pre nekoliko meseci, novinar Miodrag Zarković je rekao da iza ovih dešavanja ovog puta ne stoji režim Aleksandra Vučića, niti priprema za predizbornu kampanju za aprilske izbore, već da su u pitanju američki interesi.

Prema Zarkovićevim rečima, Americi je u interesu da izazove sukob Srba koji su ruski saveznici i muslimana u Bosni koji su iranski miljenici, jer bi u tom slučaju došlo do sukoba Rusije sa Iranom, što bi bio način da se Rusija odstrani sa Bliskog Istoka pošto njeno prisustvo na tom području smeta američkim planovima. Kako je rekao Zarković to im za sada ne uspeva i nada se da se neće dopustiti da se neko ,,poigrava ljudskim pravima, pravom na život, pravom na odbranu Republike Srpske koja je oličena u Ratku Mladiću”, a sve u cilju izazivanja ratnog sukoba u BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here