Predsednik Vučić – Vanredno obraćanje javnosti

0
177

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć građanima i istakao da javnosti “želi da predstavi kompletnu istinu o projektu litijuma, jadarita i Rio Tinta”.

Predsednik Vučić je u sinoćnjem vanrednom obraćanju javnosti naveo da se na području više naseljenih mesta između Loznice i Krupnja, nalaze velika nalazišta minerala jadarita koji je nezamenljiv u izradi litijumskih baterija koje se  koristite u proizvodnji električnih automobila.

On je istakao da je kompanija Rio Tinto dobila rok od godinu dana za oba dela Studije i da je to proces koji još nije počeo, ali da će svako rešenje biti doneto sa građanima.

Predsednik Vučić je izjavio da je Srbija u trećem kvartalu postigla bolji rezultat nego što je očekivano i da je ostvaren rast od 7,7, odsto, a procena je bila 7,4.

Govoreći o protestima, Vučić je ponovio da blokada puteva, a posebeno auto-puteva, nije u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije .

Predsednik Srbije je istakao da je njegov savet policiji da bude uzdržana, a molba građanima da budu strpljivi i da se uzdrže od reakcije jer, kako je rekao, ovom zemljom vladaju institucije, a ne ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here