Vulin – Nastavak saradnje sa Rusijom u oblasti bezbednosti

0
25

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom odbrane i generalom Armije Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti bezbednosti.

Ministri Vulin i Šojgu saglasili su se da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou. Dvojica ministara su konstatovala da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je ministar policije Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. po redu susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i koji je za rezultat imao postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.

Ministar Vulin  je zahvalio ministru odbrane Rusije i na poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije od strane Ruske Federacije i izrazio zahvalnost Šojguu na ličnom doprinosu razvoju odnosa snaga bezbednosti dveju zemalja, naglasivši da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here