Novi optimizam – Protest “Koja je tvoja crvena linija?”

0
249

Na platou ispred zrenjaninskog Kulturnog centra u nedelju 05. decembra u podne održan je protestni skup pod imenom “Koja je tvoja crvena linija?”, u organizaciji pokreta “Novi optimizam”.

U organizaciji pokreta Novi optimizam u nedelju, 05. decembra, održan je protestni skup pod nazivom „Koja je tvoja crvena linija“. Povod je kršenje ljudskih prava, uskraćivanje slobode govora i okupljanja kao i uskraćivanje sloboda društvenog i političkog delovanja u Zrenjaninu. Uz to povod je i neispravna pijaća voda, zagađen vazduh i uzurpirana zemlja. Osnivač Pokreta “Novi optimizam” Branislav Guta Grubački je rekao da su organizatori želeli raspravu o problemima koji muče pre svega građane Zrenjanina, ali i građane cele Srbije, a da su dobili zatvorena vrata.

Potpredsednica zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde Sonja Pernat, koja je bila uhapšena prošlog vikenda u Zrenjaninu nakon protesta, pozvala je policiju da otkrije i uhapsi „kapuljaše koji su tukli građane, a za koje građani trvde da su ih prepoznali i da su iz Zrenjanina“.

Crvena linija za potpredsednicu Demokratske stranke Draganu Rakić pređena je takođe prošle subote kada su građani, koji su protestovali, napadnuti motkama, čekićima i bagerom.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić poručila je da je režim uzdrman, a predsednik Vučić nervozan te da se režim uplašio udruženih građana.

Miljan Čičić iz Pokreta ujedinjenih fantoma najavio je da je, nakon batinaškog napada na zrenjaninske stranačke aktiviste, vreme za pokretanje inicijative za raspisivanje lokalnih izbora u Zrenjaninu.

Zrenjaninski poljoprivrednik Slavko Vukov je rekao da je za seljake, paore, crvena linija pređena još pre šest godina usvajanjem Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here