Zrenjaninska akcija – Blokada kružnog toka

0
216

Drugu subotu zaredom građani u Srbiji blokirali su saobraćajnice širom zemlje zbog usvajanja izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu. U Zrenjaninu je bio blokiran put kod Linglonga, kao i kružni tok kod Big tržnog centra. Blokadi kružnog toka prema Novom Sadu, u organizaciji Zrenjaninske akcije, pridružio se veliki broj Zrenjaninaca.

Drugu subotu zaredom, neke od ključnih puteva i saobraćajnica u Srbiji blokirali su demonstranti, koji su kao razlog okupljanja istakli nezadovoljstvo načinom na koji država rešava ekološke probleme, pitanje Rio Tinta, pitanje Zakona o ekspropirijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Zrenjaninska akcija organizovala je jednu od dve blokade u Zrenjaninu. Nakon okupljanja kod Kristalne dvorane veliki broj Zrenjaninaca uputio se ka kružnom toku kod Big tržnog centra. Razlozi nezadovoljstva isti su kao kod svih koji su u subotu protestovali širom Srbije s tim da je za naš grad posebno problematičan i Zakon o komunalnim delatnostima.

Ključni zahtevi demonstranata koje predvode ekološke organizacije odnose se na povlačenje zakona o referendumu i eksproprijaciji, za koje smatraju da otvaraju put za dolazak ekološki opasne investicije Rio Tinta u rudnik litijuma u Zapadnoj Srbiji. Dok se ti zahtevi ne ispune, kako su najavili, blokade će se nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here