Srđan Milivojević – Jovanjica je projekat namenjen finansiranju raznih crnih fondova

0
132

Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke izjavio je da je očigledno da je plantaža marihuane Jovanjica državni projekat, s obzirom da je koristila državne podsticaje, obezbeđivali su je pripadnici BIA-e, a najviši državni funkcioneri su “dolazili i tu brali organski paradajz”.

Funkcioneri Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke su optužili predsednika Srbije da štiti optuženog za proizvodnju marihuane na farmi Jovanjica Predraga Koluviju i ocenili da je Aleksandar Vučić time uzurpirao pravosudne institucije i ponizio tužioce i policiju. Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora DS je odgovorio na pitanje postavljeno na toj konferenciji da li je Jovanjica bila državni projekat.

Na konferenciji za novinare „Legalizacija organizovanog kriminala kroz slučaj Jovanjica“ koju su organizovali zvaničnici tri opozicione stranke ispred Specijalnog suda, postavljeno je pitanje da li je Jovanjica bila državni projekat i zašto se o kompletnom slučaju nije oglasio tužilac za organizovani krminal. I dok je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ukazala da je Vučić, „time što brani Koluviju“, degradirao i unizio „čitav krug ljudi koji su dve godine radili na podizanju optužnice“, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je ocenio da ni „Eskobar nije imao podršku predsednika države“.

Odgovarajući na postavljeno pitanje, Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora DS je za televiziju KTV rekao da je očigledno da je Jovanjica bila državni projekat o čemu svedoče državni podsticaji koje je dobijala, kao i posete najviših državnih funkcionera ovom objektu koji su obezbeđivali pripadnici BIA-e. Po Milivojevićevom mišljenju Jovanjica je bila projekat koji je trebao da služi za finansiranje određenih  “crnih fondova” kako BIA-e tako i “mnogih drugih paradržavnih institucija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here