Ministar Stefanović – Ravnopravan položaj žena u vojsci

0
85

Ministar odbrane Nebojša Stefanović učestvovao je danas u Budvi na Ministarskom okruglom stolu posvećenom predstavljanju Druge regionalne studije „Položaj žena u oružanim snagama na Zapadnom Balkanu“. On je poručio da Srbija želi, ne samo da postiže dobre kvantitativne pokazatelje, već da se žene u vojsci zaista osećaju potpuno ravnopravno.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović učestvovao je danas u Budvi na Ministarskom okruglom stolu posvećenom predstavljanju Druge regionalne studije „Položaj žena u oružanim snagama na Zapadnom Balkanu“. Ministar Stefanović je, obraćajući se učesnicima skupa, istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije iskreno prihvatili politiku jednakih mogućnosti i koncept rodne ravnopravnosti, kao jedno od svojih strateških opredeljenja, kao i da strateški i planski sprovode mere za povećanje zastupljenosti žena i njihovo ravnopravno učešće u realizaciji svih zadataka.

Govoreći o praksi, ministar Stefanović je istakao da Srbija ne vodi računa da to budu samo neki kvantitativni pokazatelji, zato što statistika može da bude dobra, a da suštinski cilj ne bude postignut.

Na skupu, na kome su učestvovali ministri odbrane Srbije i Crne Gore, državni sekretar Ministarstva odbrane Severne Makedonije i sekretar Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, sagledano je trenutno stanje, kao i modaliteti za jačanje regionalne saradnje u domenu rodne ravnopravnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here