Vulin na konferenciji „Zajedničko delovanje hitnih službi u saobraćaju“

0
109

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na konferenciji „Zajedničko delovanje hitnih službi u saobraćaju“ još jednom je poručio da se lično čvrsto zalaže za oštriju kaznenu politiku kada je u pitanju vožnja pod dejstvom alkohola ili narkotika i dodao da osobama koje voze u ovakvom stanju treba suditi kao za pokušaj ubistva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin učestvovao je na konferenciji „Zajedničko delovanje hitnih službi u saobraćaju“ na kojoj je istakao da se čvrsto zalaže za oštriju kaznenu politiku kada je u pitanju vožnja pod dejstvom alkohola ili narkotika.

Ministar zdravlјa Zlatibor Lončar istakao je da iskreno veruje da se zajedničkim naporom svih učesnika u saobraćaju i službi koje na različite načine zbrinjavaju povređene, može spasiti veliki broj života. Početkom godine, kako je najavio, stižu još 274 nova vozila, najsavremenije  opremlјena koja predstavlјaju „prave male bolnice“, što će značajno uticati na brzinu i kvalitet prebolničkog lečenja pacijenata u hitnim slučajevima.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić naveo je da u saobraćajnim nezgodama u Srbiji na licu mesta strada oko 60 odsto lјudi, a 40 odsto nakon toga. „Prošle godine smo imali najmanje poginulih, 492“, rekao je Pešić i ocenio da bi oko 45 lјudi godišnje bilo spaseno delotvornijim i efikasnijim reagovanjem hitnih službi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here