Počela isplata novčane pomoći u iznosu od 20 evra

0
153

Isplata novčane pomoći građanima u iznosu od 20 evra počela je  danas, a novac će najpre biti isplaćen penzionerima, primaocima novčane socijalne pomoći i štićenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiti po 20 evra novčane podrške države, dok će ostalim punoletnim građanima taj novac biti isplaćen 8. i 9. decembra.

Oko 5,8 miliona građana Srbije će dobiti po 20 evra novčane pomoći države, koja se  isplaćuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Ministar Mali je podsetio da su do sada uspešno realizovana tri paketa podrške privredi i građanima Srbije koja su ukupno vredna oko osam milijardi evra odnosno oko 17 odsto BDP-a. Mali je istakao da je u maju i novembru 5,7 miliona građana dobilo 30 plus 30 evra, da su vakcinisani u junu dobili po 3.000 dinara, a nezaposleni po 60 evra i podsetio da su penzioneri u septembru dobili po 50 evra novčane podrške , a u februaru će dobiti i po 20.000 dinara što je  predviđeno budžetom za 2022. godinu.

Mali je dodao da sve ove mere pokazuju da je podrška države kontinuirana, te da se pokazalo da država brine o svojim građanima, njihovom životnom standardu i kvalitetu života. “Stabilne javne finansije i jaka ekonomija omogućile su nam da sve što smo obećali isplatimo bez dana kašnjenja. Merama koje smo sproveli zadržali smo optimizam građana, koji nisu smanjili potrošnju zbog pandemije korona virusa. Pokazali smo da je Srbija jaka i stabilna i da je tu za svoju privredu i građane, kao i da odlični ekonomski rezultati koje postižemo nisu slučajni”, dodao je Mali.

On je podsetio da je Srbija u trećem kvartalu ostvarila stopu privrednog rasta od 7,7 odsto, a da će u ovoj godini imati stopu rasta veću od sedam odsto i jedan od najboljih rezultata u Evropi kada je kumulativni rast BDP-a u pitanju. Mali je podsetio da je javni dug pod kontrolom i da će ostati na nivou ispod 60 odsto, a nezaposlenost je na silaznoj putanji uprkos pandemiji, što su  odlične vesti za građane i sjajan pokazatelj ekonomske snage naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here