Predrag Peca Popović – Treba da se zaštitimo od ove vlasti pa tek onda od virusa

0
121

Zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Predrag Peca Popović je rekao da mere Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona do sada nisu imale nikakav ozbiljniji efekat a broj novozaraženih i preminulih usled epidemije Kovid-19 je najbolji pokazatelj njihove efikasnosti.

Obavezne kovid propusnice uvedene su najpre za boravak u ugostiteljskim objektima posle 22 sata, a potom je njihova primena pomerena na 20 časova. Prema najavama epidemiologa dr Predraga Kona, izuzetka ne bi trebalo da bude ni za praznike. Pojavili su se i oni koji kovid propusnice prodaju za 200-300 evra. Zamolili smo Predraga Pecu Popovića, zamenika glavnog urednika Magazina Tabloid, da prokomentariše uvođenje kovid propusnica i kakve efekte njihovog uvođenja očekuje.

Medicinski deo Kriznog štaba od letos traži od Vlade da se uvedu kovid propusnice 24 sata, a da osim ugostiteljskih objekata i kladionica budu obavezne i u teretanama, salonima lepote, pozorištima, bioskopima, na koncertima, utakmicama, sportskim halama. Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima opcija “koja je uvek na stolu”, ali da je važno obezbediti sprovođenje kontrole poštovanja tih mera i da nije za uvođenje “marketinških mera”, koje kasnije ne mogu da se sprovedu i kontrolišu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je da je uvođenje kovid propusnica u ugostiteljske objekte posle 20 sati dalo željene rezultate jer je povećana vakcinacija, posebno među mladima, ali da je to još uvek nedovoljno da se dostigne kolektivni imunitet. Epidemiolog Radmilo Petrović je naglasio da predstojeći praznici i dolazak na odmor državljana Srbije koji rade u inostranstvu, predstavljaju rizik za širenje virusa i da iz tog razloga treba zabraniti i koncerte koji su zakazani na trgovima za Novu godinu.

Komentarišući aktuelne mere za suzbijanje širenja koronavirusa i zahteve medicinskog dela Kriznog štaba za uvođenje kovid propusnica 24 sata u sve zatvorene ali i poluotvorene prostore, zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Predrag Peca Popović je rekao da mere koje je donosio Krizni štab do sada nisu imale nikakvog ozbiljnog efekta te da porast broja novozaraženih i preminulih najbolje govori o njhovoj efikasnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here