Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Bugarske

0
77

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Bugarske Petkom Dojkovim o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane, koja je, kako je ocenio, najrazvijenija u vojno-vojnom segmentu.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske Petkom Dojkovim i tom prilikom istakao da su zajedničko bojevo gađanje na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj i tradicionalno učešće pripadnika Oružanih snaga Bugarske na vežbi „Platinum wolf“ u Srbiji odlični primeri razmene znanja i veština pripadnika dve vojske, koja doprinosi podizanju nivoa operativnih sposobnosti. Dosadašnja saradnja u oblasti odbrane je kvalitetna i ona prati sveukupne odnose dveju zemalja, ali postoji i prostor za njeno dalje unapređenje, ocenio je ministar. Stefanović se ovom prilikom, takođe, zahvalio Bugarskoj na podršci koju pruža procesu evrointegracija Srbije.

Ambasador Dojkov istakao je da Bugarska poštuje i podržava vojnu neutralnost Republike Srbije i podržava je na putu ka EU. On se saglasio sa ocenom da je saradnja u oblasti odbrane između dve zemlje na visokom nivou i izrazio nadu da će u narednom periodu biti i unapređena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here