Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Banja Luci.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i premijer Republike Srpske Radovan Višković su tokom današnjeg sastanka sa radošću konstatovali da se svaki dogovoreni projekat između Srbije i Srpske na inicijativu predsednika Srbije Vučića i srpskog člana predsedništva BiH Dodika uspešno realizovao i da srpski narod i u Srbiji i u Srpskoj samo želi mir, prosperitet i napredak. Ministar Vulin je naglasio da je Republika Srpska spolјnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog  predstavnika vlasti Srbije. On je naglasio da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu, ali da se prava i nadležnosti Republike Srpske dobijene Dejtonskim sporazumom ne smeju umanjivati ili poništavati.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je most „Bratolјub“, koji su nedavno svečano otvorili i pustili u rad ministri Vulin i Mitrović, ulio novu nadu Srbima sa obe strane Drine i dodao da „Bratolјub“ srpskom narodu donosi prosperitet, napredak, nove mogućnosti i čvršću povezanost. Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na brizi za srpski narod u Republici Srpskoj i za svu pomoć i podršku koju im pruža.