Vučić – Sastanak sa regionalnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma i ambasadorom Bahreina

0
72

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas regionalnog direktora Svetskog ekonomskog foruma Mireka Dušeka, u okviru priprema za godišnje zasedanje tog Foruma u Davosu. Nakon toga Vučić se sastao i sa ambasadorom Bahreina Ahmedom Alsatijem.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas regionalnog direktora Svetskog ekonomskog foruma Mireka Dušeka i tom prilikom istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je našoj zemlji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije. Regionalni direktor SEF Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima naše zemlje u oblasti digitalizacije. On je izrazio očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu. Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu. Predsednik Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma izrazio zahvalnost za pomoć u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena sa ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Bahrein Ahmeda Alsatija, akreditovanog na nerezidencijalnoj osnovi. Ambasador Alsati preneo je predsedniku Vučiću pozdrave kralja Hamada i šeika Nasera. Zahvalivši na pozdravima, predsednik Vučić je uputio poziv kralju Hamadu da zvanično poseti Srbiju, kako bi nastavili uspešne razgovore, vođene u martu u Bahreinu. Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena Ambasada Srbije u Manami, kao i Ambasada Bahreina u Beogradu, što će doprineti značajnijem unapređenju odnosa dveju zemalja. S tim u vezi su razmotrili napredak ostvaren u bilateralnim vezama, kao i oblasti u kojima postoje najveće mogućnosti za unapređenje saradnje, poput poljoprivrede, kulture i turizma, kao i u oblasti odbrane. Ambasador Alsati je izneo predloge za različite načine predstavljanja Srbije u Bahreinu. Predsednik Vučić i ambasador Alsati su razgovarali i o regionalnoj situaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here