Ministarstvo za brigu o selu – Minibusevi za seosko stanovništvo

0
182

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je ugovore sa predstavnicima 18 lokalnih samouprava o kupovini minibuseva za seosko stanovništvo.

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije, Milan Krkobabić potpisao je ugovore sa predstavnicima 18 lokalnih samouprava o kupovini minibuseva za seosko stanovništvo, koje su prema kriterijumima javnog konkursa i odluci komisije bile najbolje rangirane na Javnom konkursu. Tom prilikom ministar je najavio sveobuhvatan program rešavanja gorućeg problema prevoza za žitelje sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama.

Komisija, na čelu sa predsednikom, dekanom saobraćajnog fakulteta prof.dr Nebojšom Bojovićem ocenjivala je 81 pristiglu prijavu koja je ispunila uslove, a 120 miliona dinara koliko je iz budžeta odvojeno za ove namene, raspodeljeni su na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević pohvalila je dosadašnju saradnju i programe Ministarstva za brigu o selu i istakla da će minibus kupljen ovim sredstvima prevoziti stanovnike svih 39 sela na teritoriji Grada Užica.

U odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima. Prva na listi odobrenih zahteva je Kuršumlija, a slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane, Babušnica, Rekovac, Aleksandrovac itd.

Konkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je 7 miliona dinara.

Prvi podeljeni minibusevi u 18 jedinica lokalnih samouprava direktno će doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here