Čajetina – Otvorena zimska škola mladih lidera sa invaliditetom

0
118

Na Zlatiboru je otvorena prva zimska škola Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugi karavan Omladinskog kluba Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije. Nagrada na konkursu “J=ednaki” ove godine pripala je Jeleni Marić iz Užica, koja je nagrađena za javno delovanje i društveni aktivizam u borbi protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom u raznim sferama života.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava na Zlatiboru je otvorena prva zimska škola Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugi karavan Omladinskog kluba Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije. Otvaranju je prisustvovao predsednik opštine Čajetina Milan Stamatovič koji je rekao da opština ulaže velika sredstva u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a da investitore na Zlatiboru savetuje da grade objekte prilagođene potrebama osoba sa invaliditetom. On je dodao da lokalna samouprava nastoji da i svi njeni objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kao što je Zlatibor pripada svima.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević se polaznicima, mladim osobama sa invaliditetom, zahvalila na doprinosu u izgradnji Srbije bez barijera.

Nagrada na konkursu “J=ednaki” u kategoriji “J=ednaki u sprečavanju diskriminacije” ove godine pripala je Jeleni Marić iz Užica koja je zahvaljujući se rekla da je to kruna njenog jedanaestogodišnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, u narednom periodu biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Jeleni Marić je nagrada dodeljena za javno delovanje i društveni aktivizam u borbi protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom u raznim sferama života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here