Voditelj KTV televizije Aleksandar Dikić dobitnik nagrade Vitez poziva

0
3276

Voditelj KTV televizije Aleksandar Dikić dobitnik je eminentne nagrade Vitez poziva koju dodeljuje Liga eksperata. Kao što piše na povelji koja mu je uz medalju dodeljenja on je na najbolji način usaglasio profesionalna znanja i savest.

Voditelj KTV televizije Aleksandar Dikić dobitnik je eminentne nagrade Vitez poziva koju dodeljuje Liga eksperata. Aleksandar Dikić je zaslužio ovu nagradu jer je svojim životom i radom branio univerzalne vrednosti, odolevao iskušenjima i pritiscima koji su dolazili od ideologije, politike, institucija, grupnih i pojedinačnih interesa. Kao što piše na povelji koja mu je uz medalju dodeljenja on je na najbolji način usaglasio profesionalna znanja i savest.

Na dodeli nagrade koja je povodom Svetskog dana ljudskih prava, održana 9. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu Aleksandru Dikiću je povelju uručio predsednik žirija profesor Čedomir Čupić, a uvodni govor na ceremoniji održao je advokat Božo Prelević.

Aleksandar Dikić se obratio prisutnima i zahvalio na prvom mestu nedavno preminuloj Danici Radić koja je zaslužna za njegovu afirmaciju kao voditelja popularnih političkih emisija, a, kako je istakao, za njegove životne uspehe i neuspehe najzaslužnija je njegova porodica, supruga Jelena i sin Jakov.

Pored Aleksandra Dikića laureate ove prestižne nagrade za 2020. godinu su istoričarka umetnosti Borka Božović, arhitekta Dragoljub Bakić i lekar Rade Panić, a za tekuću godinu profesor Ratko Božović, profesorka Fuada Stanković, lekarka Anđela Gavrilović i politikolog Ljubodrag Stojadinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here